15 Nisan 2013 Pazartesi

AŞK- I MİSAL

  




    Yeşil  fasülye gibi olsun mesela... Zeytinyağlısı,  haşlaması , yoğurtlusu , kavurması , bulgurlusu, kıymalısı ... Yanına her şey yakışsın  , tadına  doyum olmasın . Düdüklü tencereye koyduğunda ölçüsü kaçmadan ocaktan almalı , yoksa eriyip gider öyle kalakalırsın ... Kılçıklarına da dikkat etmek lazım . Her fasülyede kılçık vardır fakat bazısı ince ve ağıza gelmezken bazısı da  yemeğe gölge düşürmek için sürdürür varlığını  ...
 
    Asıl  tadına incecik dallarından kendi ellerinle  toplayıp , kilo ile değil gramla pişirdiğin zaman varmalısın...
   
    Ve  haftanın yedi gününde yiyebilmelisin ; bıkmadan , sıkılmadan , her defasında aynı iştahla ...
                                                                                                                       
                                                                                                                         Burcu Yücel

     
 
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder